Piletina u Persijskom zaljevu i sjevernoj Africi

Bez autora
Mar 20 2014

Mesna industrija Ovako potpisala je ugovor sa kompanijom Notion LCD o izvozu mesnih proizvoda u sve zemlje Persijskog zaliva i sjeverne Afrike. Ukupna vrijednost ugovora iznosi 1,2 miliona dolara, saopšteno je iz kompanije Ovako. Arapski partneri pokazali su najveći interes za piletinu, koja je ocjenjena kao izuzetno kvalitetna i bez primjesa GMO-a. Osim piletine koja predstavlja primarni interes inostranih partnera, iskazan je interes i za ostale halal mesne prerađevine. Iz kompanije Ovako kažu da činjenicom da sada pristupaju tržištu sa više od 30 miliona korisnika daju veliki značaj privredi BiH. Izuzetno je važno kako za našu kompaniju, tako i za ostale bosanskohercegovačke proizvođače da se pravi proboj na ovo izuzetno važno tržište, s obzirom na to da zbog neagilnosti državne administracije nemamo mogućnost da izvozimo u zemlje Evropske Unije. Iskreno se nadamo da će bosanski autohtoni okus naići na odobravanje naših novih kupaca, te da će naša jela postati redovan posjetilac njihovih domova, kazao je export menadžer Ovako, Tarik Mutevelić.

Piletina u Persijskom zaljevu i sjevernoj AfriciMesna industrija Ovako potpisala je ugovor sa kompanijom Notion LCD o izvozu mesnih proizvoda u sve zemlje Persijskog zaliva i sjeverne Afrike...

Ukupna vrijednost ugovora iznosi 1,2 miliona dolara, saopšteno je iz kompanije Ovako.

Arapski partneri pokazali su najveći interes za piletinu, koja je ocjenjena kao izuzetno kvalitetna i bez primjesa GMO-a. Osim piletine koja predstavlja primarni interes inostranih partnera, iskazan je interes i za ostale halal mesne prerađevine.

Iz kompanije Ovako kažu da činjenicom da sada pristupaju tržištu sa više od 30 miliona korisnika daju veliki značaj privredi BiH.

- Izuzetno je važno kako za našu kompaniju, tako i za ostale bosanskohercegovačke proizvođače da se pravi proboj na ovo izuzetno važno tržište, s obzirom na to da zbog neagilnosti državne administracije nemamo mogućnost da izvozimo u zemlje Evropske Unije. Iskreno se nadamo da će bosanski autohtoni okus naići na odobravanje naših novih kupaca, te da će naša jela postati redovan posjetilac njihovih domova - kazao je export menadžer Ovako, Tarik Mutevelić.

- Raduje nas saradnja sa najjačom mesnom industrijom u Bosni i Hercegovini. Ugovor koji je potpisan definiše minimalne količine, a iskreno se nadamo da će količine koje ćemo izvesti biti puno veće od planiranih - izjavio je direktor i vlasnik Notion LCD, Faisal Al-Haidar.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik